Már lehet szavazni az Ország Boltja verseny idei jelöltjeire!

2023. November 27.

Idén 13. alkalommal rendezi meg az Árukereső.hu Az Ország Boltja versenyt, amely az ország legnépszerűbb webáruházait keresi a fogyasztók szavazatainak segítségével, mindezt az online vásárlási szezon legaktívabb időszakában. Kiderül majd az is, hogy a 2023-ban gyűjtött összes vásárlói értékelés alapján mely boltok a legjobbak.

Az online vásárlás folyamatát és élményét jelentősen befolyásolja a webshop által nyújtott szolgáltatás minősége. A megbízhatóságot pedig a folyamatos pozitív visszajelzések megerősíthetik, megkülönböztetve a webshopot versenytársaitól. 2010-ben írta ki először  Az Ország Boltja versenyt az Árukereső.hu, amely az internetes közösség szavazataira és a valós fogyasztók vásárlás utáni értékeléseire épül.

Idén novemberben kezdődik a szavazás, ugyanis ez a legmegfelelőbb időszak annak kiderítésére, hogy a fogyasztók mely webáruházakat szeretik a legjobban. A karácsony előtti és utáni periódus a legaktívabb az online vásárlás szempontjából. A verseny után, 2024 februárjában az előző évek hagyományaival összhangban egy látványos gálán kaphatják meg elismeréseiket a nyertesek.

Az Ország Boltja verseny legjobbjait Népszerűségi díjakért és Minőségi díjakért, 13-13 kategóriában a vásárlói vélemények alapján hirdetik ki. A Népszerűségi kategóriákban, ahogy minden évben, így idén is az orszagboltja.hu oldalon, illetve a webáruházak oldalaira kihelyezett szavazódobozok segítségével szavazhat bárki, aki vásárolt az adott webshopban, míg a Minőségi díjakért az Árukereső.hu Megbízható Bolt Programjában részt vevő webáruházak indulhatnak a visszajelzések alapján mért éves eredményeikkel. Utóbbi esetében az üzletektől vásárlók e-mailben kaptak kérdőívet, amely értékelései alapján dől el, hogy ki a nyertes.  A Minőségi díj kategória győztesei közül a legkiemelkedőbb nyerheti el Az Ország Boltja fődíját. 

A hazai webáruházak egyik legrangosabb versenyének fő célja a minőségi szolgáltatást és vásárlási élményt kínáló webáruházak kiemelése, valamint a biztonságos online vásárlás népszerűsítése. „A vásárlói visszajelzések alapján a legjobb, leghatékonyabb és legminőségibb webáruházak kitűnhetnek, a verseny pedig rájuk hívja fel még jobban a figyelmet” – mondta Szták András, az Árukereső.hu ügyvezető igazgatója. „A helyezések fontos információkkal szolgálnak az üzletek és a fogyasztók számára is, kialakítva egy biztonságos és minőségi vásárlási élményt, egy olyan szolgáltatást, ami még tovább erősíti az online piac szerepét a kiskereskedelmi szektorban” – tette hozzá.

Az Ország Boltja verseny kiírása már most is élénk érdeklődésnek néz elébe, követve a korábbi évek hangulatát. A webshopok Az Ország Boltja weboldalán regisztrálhatnak, szavazni pedig ugyanitt lehet 2023. november 27. és 2024. január 16. között.