A vásárlók és az üzletek is jól járnak, ha az Árukereső.hu partnerei Megbízható Bolttá válnak

2023. August 8.

Az online vásárlás egyik mozgatórugója a bizalom. Mások releváns tapasztalatai ezt a bizalmat segítik kialakítani. Ebből az egyszerűnek hangzó gondolatsorból kiindulva alakult meg 14 éve az Árukereső Megbízható Bolt Programja, mely elősegíti, hogy a valós vásárlói tapasztalatok eljussanak a jövőbeli vevőkhöz és visszajelzésként az eladókhoz.

Program lényege, hogy valódi felhasználók adnak tényleges visszajelzést a beszerzett áru minőségével és az azt értékesítő, a Programra jelentkező webáruházak szolgáltatásaival kapcsolatban. Ez másfél héttel azután történik, hogy létrejött egy rendelés, ami a lehető leghitelesebb mérője lehet annak, hogy mennyire működik megfelelően egy webáruház. Mivel a kezdeményezésben kizárólag a valódi vásárlók vehetnek részt, kiküszöbölhető a torzítás, hozzájárulva a hitelességhez. „Ezzel objektív és megbízható véleményt lehet alkotni az adott bolt szolgáltatásairól és termékei minőségéről, ami a közvetlen visszajelzés hasznán túl arra is tökéletesen alkalmas, hogy a kereskedő minimalizálni tudja a negatív internetes vásárlási tapasztalatokat” – hangsúlyozza Szták András, az Árukereső ügyvezető igazgatója.

A vásárlók arra is javaslatokat tehetnek, min vagy miken változtatnának annak érdekében, hogy javuljon a szolgáltatási minőség. A program ezzel is hozzájárul az ügyfélélmény javításához, emellett pedig kiváló visszajelzés az üzleteknek is, hogy tudják, miben célszerű fejlődniük vagy változtatniuk. A kérdőívek eredményei alapján az ötből legalább 4,2-őt elérő, 90 nap alatt legalább 10 véleményt beszerző boltok „Árukereső Megbízható Bolttá” válnak, ezzel pedig használhatják a zöld keretes logót. Abban az esetben pedig, ha ennyi idő alatt minimum 60 értékelést kapnak, és ezek átlaga eléri a 4,6-ot, a zöld hátteres „Árukereső Megbízható Bolt” minősítés jár nekik. Ennek a végső haszonélvezői a fogyasztók és az üzletek egyaránt: ők ugyanis bevallottan vásárolnak szívesebben olyan webáruházból, amelynél releváns és valós vásárlói visszajelzéseket találnak az adott boltról, annak termékeiről, szolgáltatásairól.

Ennek megkönnyítéséhez a webáruház elhelyezheti valamelyik „Árukereső Megbízható Bolt” logót saját honlapján, az Árukeresőn végrehajtott keresések esetében pedig a találatoknál látható, hogy a felsorolt kereskedők közül melyek rendelkeznek ezzel a megkülönböztető jelzéssel. „Árösszehasonlító portálként a feladatunk nem merül ki annyiban, hogy hozzásegítsük a felhasználókat a legkedvezőbb ár megtalálásához: abban is eligazítjuk őket, hol érdemes megrendelni a vágyott terméket” – teszi hozzá Szták András. A Megbízható Bolt Program így megbízható iránytűként funkcionál a tudatos fogyasztóknak, hiszen azon boltok felé irányítja őket, amelyekkel a leginkább elégedettek voltak a korábbi felhasználók. Ezzel pedig a forgalma is nőhet a partnerüzleteknek, jutalmazva elköteleződésüket a minőség iránt. Az Árukereső.hu pedig ezzel jutalmazza az elszánt üzleteket, építve a partnereibe fektetett bizalmat, létrehozva a webáruházak olyan rendszerét, aminek alapja a minőség.

Az online vásárlások megbízhatóságát, hitelességét javító kezdeményezés 2009 óta áll az Árukereső partnereinek rendelkezésére. Számukra a szolgáltatás teljesen ingyenes, igénylése és aktiválása pedig mindössze néhány percet vesz igénybe. Ezt követően a folyamat teljes mértékben automatizált. Kérjük, további információkért látogasson el a Partner Portálra!