Már lehet szavazni Az Ország Boltja verseny idei jelöltjeire

2022. December 7.

Idén már 12. alkalommal rendezi meg az Árukereső.hu Az Ország Boltja versenyt, amely az online vásárlási szezon legaktívabb időszakában a fogyasztók szavazatainak segítségével keresi az ország legnépszerűbb webshopjait. Az is kiderül majd, hogy a 2022-ben gyűjtött összes vásárlói értékelés alapján mely boltok bizonyulnak a legjobbaknak.

„Megtalálni a kiváló szolgáltatást nyújtó, valamint a legnépszerűbb webáruházakat!” – Az Árukereső.hu 2010-ben ezzel a céllal írta ki először Az Ország Boltja versenyt, amely az internetes közösség szavazataira és a valós fogyasztók vásárlás utáni értékeléseire épül. A legtöbb hazai webshopot megmozgató megmérettetésen évről évre a magyarországi online piaci szektor alakításában és fejlődésében kulcsfontosságú szereplők teljesítenek a legjobban.

A szavazás kezdetének december eleji időzítése nem véletlen: aligha van alkalmasabb időszak annak eldöntésére, hogy melyik webshopot kedvelik vagy értékelik a legjobbra a hazai internetezők, mint a most kezdődő, karácsony előtti és utáni, online vásárlás szempontjából legaktívabb periódus.

Az Ország Boltja verseny legjobbjait 13 kategóriában (kategóriánként 1., 2. és 3. helyezett) a 2022-es évben érkezett összes vásárlói vélemény alapján hirdetik ki, és az ezek közül legjobb eredményt elérő webáruház nyeri el Az Ország Boltja címet. A megmérettetésben mindenki értékítélete számít, aki az év során vásárolt az adott webáruházban és kitöltött egy online kérdőívet, amelyben a boltot, a rendelés menetét, a kiszállítást, valamint a vásárlási élmény egyéb jellemzőit értékelte. Ebben a versenyben az Árukereső.hu-val partner webáruházak automatikusan vesznek részt.

Az elismerések mellett Az Ország Boltja cím elnyerője 500 000 forint PPC nyereményben részesül.[1] Az Ország Boltján nemcsak Népszerűségi és Minőségi díjakért folyik a verseny, hanem egy Marketplace különdíjért is, amit idén a megmérettetést támogató partnere, a Visa ad át.

Mi is az az Árukereső Marketplace és miért éri meg kipróbálni? Az ingyenes csatlakozás és a márkaerősítés mellett számos egyéb pozitívummal rendelkezik, amikről itt olvashat bővebben!

A 13 versenykategóriában Népszerűségi díjat is kiosztanak. A népszerűségi versenyre az Árukereső.hu partnerein kívül más webshopok is ingyenesen nevezhetnek, és a december 5-ével kezdődő időszakban a vásárlók szavazatai alapján osztják ki az elismeréseket.

A hazai webáruházak egyik legrangosabb versenyének fő célja a biztonságos online vásárlás népszerűsítése. „Az Ország Boltját, valamint a minőségi és népszerűségi verseny kategóriáinak helyezettjeit is a valós fogyasztók választják, ez az elismerés pedig segít a potenciális vásárlók bizalmának elnyerésében. A közösség véleménye különösen fontos ebben az időszakban, amikor megnövekedett az online vásárlások száma. Az Ország Boltja elismerés egyformán segít megbízható webshopot választani azoknak, akik rendszeresen vásárolnak a neten, és azoknak is, akik még csak kezdőknek számítanak az online rendelések terén” – mondta Kinczel Mónika, az Árukereső.hu B2B Marketing Managere. „Szintén fontos szempont, hogy a helyezések révén a versenyben résztvevő webáruházak is hasznos visszajelzésekhez jutnak saját megítélésüket illetően, és tovább tudják fejleszteni azt, ezáltal is fokozva a vásárlási élményt” – tette hozzá a szakember.

Az Ország Boltja verseny tavalyi kiírása közel kétezer jelentkezőt mozgatott meg, az idén viszont már most élénkebb az érdeklődés. A webshopok Az Ország Boltja weboldalán regisztrálhatnak, szavazni pedig ugyanitt lehet 2022. december 5. és 2023. január 24. között.

A tavalyi nyertesek itt tekinthetők meg.