Új tulajdonosa van az Árukereső.hu-nak

2016. December 20.

A prágai székhelyű Rockaway csoport Daniel Křetínský, Patrik Tkáč és a PPF Group pénzügyi támogatásával megvásárolta az Árukereső.hu, a Compari.ro és a Pazaruvaj.com árösszehasonlító oldalakat a Naspers csoporttól, ezáltal tovább erősítette jelenlétét a közép-kelet-európai e-commerce piacon. Az akvizíció jelzi a Rockaway csoport árösszehasonlító piacok iránti kiemelt figyelmét is.

A felvásárlással a Rockaway csoport újabb jelentős lépést tett céljának megvalósítása felé, azaz hogy az e-kereskedelem vezető szereplőjévé váljon a régióban. „Ez egy több okból is jelentős ügylet, mivel az Árukereső.hu, a Compari.ro és a Pazaruvaj.com megvásárlásával további lépéseket tettünk a vezető piaci pozíció megszerzése érdekében. A Rockaway csoport rendkívül gyors növekedéssel rendelkező piacokon üzemelteti árösszehasonlító oldalait, melyek a jövőbeli, cégcsoporton belüli tudás- és tapasztalatmegosztás révén még gyorsabb növekedést, még jobb felhasználói élményt érhetnek el.” nyilatkozta Jakub Havrlant, a Rockaway csoport vezérigazgatója.

A Rockaway csoport tulajdonában álló Heureka árösszehasonlító platform piacvezető pozíciót tölt be a cseh és a szlovák piacon. A magyar Árukereső.hu, a román Compari.ro és a bolgár Pazaruvaj.com megvásárlásával további 3 ország piacvezető árösszehasonlító portálját vásárolta meg.

Az Árukereső.hu Magyarország piacvezető árösszehasonlító oldala, egyben online vásárlási kalauza, amely 2004 óta több millió vásárlásban segítette a felhasználókat. Látogatói jelenleg több mint 2300 webáruház 8,1 millió ajánlata közül válogathatnak az oldalon.

„Az Árukereső.hu célja továbbra is a piacvezető pozíciójának megerősítése, a hazai e-kereskedelem fejlődésének elősegítése, továbbá a partner webáruházaknak és a felhasználóknak nyújtott szolgáltatás színvonalának folyamatos fejlesztése.” nyilatkozta Rácz Csaba, az Árukereső.hu ügyvezetője.