Elindult a hazai webáruházak versenye

2014. July 14.

2014-ben már 4. alkalommal kerül megrendezésre a haza webáruházak megmérettetése, az Ország Boltja verseny, melynek célja, hogy az internetes közösség szavazatai és a valós fogyasztók vásárlás utáni értékelései segítségével megtalálja és bemutassa az általuk legmegbízhatóbbnak és legnépszerűbbnek ítélt webáruházakat.

A verseny szervezője, az Árukereső.hu fontosnak tartja évről évre bemutatni a minőségi e-kereskedelmi vállalkozásokat és a magyar online piactér töretlen fejlődését, ezzel is növelve az internetes kereskedelembe vetett bizalmat.

A megmérettetésben olyan Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságok vehetnek részt, amelyek online kiskereskedelmi tevékenységet folytatnak.

A Minőségi kategóriában induló boltok minősítését azok az internetes felhasználók határozzák meg, akik a játék időszaka alatt valóban vásárolnak az adott webáruházban, majd kitöltenek egy online kérdőívet, melyben értékelik a boltot, a rendelés menetét, a kiszállítást, illetve egyéb más, a vásárlási élményt meghatározó jellemzőt. Az ő értékeléseik összesítése alapján kerülnek ki a kategória győztesei, valamint az Ország Boltja

A Népszerűségi kategóriában induló áruházakra 2014. július 14-től október 2-ig bárki szavazhat a www.orszagboltja.hu oldalon.

Az esemény népszerűségét jól tükrözi, hogy a tavalyi megmértettés alkalmával több mint 60 000 szavazat érkezett a Népszerűségi kategóriába benevezett mintegy 400 boltra.

A kategória díjak és az Ország Boltja díj átadására egy nagyszabású gálaest keretén belül kerül sor 2014. október 9-én.

A 2013-as gáláról készült videó itt tekinthető meg.

A teljes közlemény PDF-ben