Tuti karácsonyi tippek a Facebookról

2011. December 8.

Tuti karácsonyi tippek a Facebookról

Hogyan lehet ésszerűen, praktikusan és ügyesen intézni a karácsonyi bevásárlásokat? Utánanéztünk, hogy a Facebookon idén milyen tippeket osztottak meg a felhasználók!

Az elmúlt hetekben rengetegen osztották meg bevált vásárlási tanácsaikat és apró trükkjeiket a közösségi oldalakon. Természetesen mindenki úgy szeretne örömet szerezni, hogy a vásárlással járó stresszt is megússza és lehetőleg keveset is költsön. Lássuk, mik az idei legjobb tippek!

A Facebookon Télapó és Télanyu oldalán a legtöbben arra hívták fel a figyelmet, hogy érdemes időben elkezdeni a vásárlást, lehetőleg egy jó listával. Van, aki egész évben gyűjtögeti a terveket, vagy akár az ajándékokat és van, aki csak novemberben kezd neki a vásárlásnak. De abban a legtöbben egyetértettek, hogy ha időben megtervezzük a vásárlást, akkor elkerülhető a rengeteg idegeskedés, és nem is fogunk aránytalanul sokat költeni. Sokan az internetes vásárlás lehetőségére hívják fel a figyelmet: így szintén elkerülhető a sorban állás és ma már könnyen össze lehet hasonlítani az árakat otthon a fotel kényelméből. „Hm.., én online vásárolok legszívesebben, így sokkal olcsóbban és időben hozzájutok a termékekhez, ráadásul nem kell kivárnom a hosszú sorokat a boltokban.” fogalmazott például a Télapó oldalán egy hölgy. Télanyu oldalán volt, aki azt javasolta, hogy sokat lehet spórolni, ha továbbajándékozzuk azokat az ajándékokat, melyeknek nem örültünk korábban. Sokan felhívták a figyelmet a listák fontosságára: egy jó listával sok időt és pénzt spórolhatunk.
Az Árukereső.hu Facebook oldalán egy felhasználó azt tanácsolja, hogy „…adj időt magadnak és készülj fel! Az utolsó pillanatban megvett ajándék mindig a legdrágább!” Sokan egyetértettek a közösségi oldalon abban, hogy ha kapkodva, idegesen vásárolunk, sokkal többet költünk.
Az ünnep közeledtével a Facebook Vásárlási Tanácsadó oldalán is egyre több kérdést tesznek fel a felhasználók. Idén leginkább háztartási és szórakoztató elektronikai cikkek vásárlásakor kérnek tanácsot a vásárlók. Rudolf rénszarvas oldalán egy felhasználó ebben a témában is fontos tudnivalóra hívja fel a figyelmet: „Amikor elektronikai eszközt veszünk, mindig figyelni kell a gép tulajdonságaira is, nem csak az árára!”. Természetesen egy üzletben nehéz egy TV, vagy házimozi rendszer minden tulajdonságát precízen megtudni, de az interneten könnyen össze lehet hasonlítani a termékek minden tulajdonságát. „Az internetes árösszehasonlítás nem csak a legolcsóbb ajánlatot mutatja meg, hanem a termékek tulajdonságait és a boltok megbízhatóságát is össze lehet vetni” mondta Rácz István az Árukereső.hu marketing igazgatója.
A vásárlás mellet volt, aki azt tanácsolta, hogy ünnepi jókívánságainkat elmondhatjuk Skype-on is, ezzel is csökkentve a telefonszámlánkat. Néhány fiatal azt javasolta, hogy érdemes többen összeállni (például testvérek vagy barátok) és együtt akár nagyobb értékű, látványosabb ajándékot is könnyebb megvenni.
A vásárlási praktikák mellett ne feledjük, hogy az ünnepek talán legfontosabb része az együtt töltött idő. Ezt pedig nem lehet megvenni, legfeljebb ügyesen megszervezni!

A teljes közlemény PDF-ben