Elektronikai webáruház lett az Ország Boltja

2011. October 19.

A 220volt.hu kapta a fődíjat, az Árukereső.hu nyílt versenyét politikusok, civilek és még a Google is méltatta

Hétfő este az Uránia Filmszínházban adták át az Ország Boltja trófeákat, a fődíjat a 220volt.hu elektronikai webáruház nyerte el. A versenyt az Árukereső.hu alapította, idén összesen 439 webáruház indult el a megmérettetésen Minőségi és Népszerűségi kategóriákban. A gálán köszöntötte a versenyt Dr. Szöllősi László a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes-államtitkára, és Simon Gábor, a Parlament Fogyasztóvédelmi Bizottságának elnöke. Díszvendégként díjakat adott át Dr. Morvay György, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke, Házi Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának elnöke, valamint Osman Sahbaz, a Török-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke és számos ismert színész, énekes és közéleti személyiség. A Google, a világ első számú internetes vállalata különdíjat adott át.

A Népszerűségi Díjért 16 kategóriában indulhattak a boltok. A Könyv, film kategória győztese a Libri lett, az Általános műszaki cikk kategóriában az Extreme Digital vihette el az első díjat, a Szolgáltatás kategóriában indulók között a Netpincérre szavaztak a legtöbben, a Baba-mama kategóriában pedig a Ruhafalva.hu bizonyult a legnépszerűbbnek.
Minőségi Díjakat 10 kategóriában adtak át az Árukereső.hu vezetői. Ezeket a díjakat nem csupán a boltok népszerűsége alapján ítélték oda, hanem a verseny időtartama alatt, az induló boltok valós vásárlói kérdőíveket töltöttek ki, melyben a bolt ügyfélszolgálatától kezdve, a kiszállításon át a fizetésig mindent értékelhettek. Ezek összesítése alapján derült ki, hogy melyek a legjobb minőségű webáruházak. Idén a legjobb minőségű számítástechnikai webáruház a Pcland lett, Sport és fitnesz termékkategóriában pedig a Tactic Sport webshop nyert.

Ritkán sorakozik fel egy gazdasági ágazat szereplőinek csaknem fele egy megmérettetés mögé. A díj súlyát jól mutatja ugyanis, hogy az Ország Boltja esetében a kb. 1000 aktív, professzionális magyarországi webáruház közel fele beszállt a versenybe.
A díjátadón Dr. Szöllősi László a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes-államtitkára és Simon Gábor, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottságának elnöke méltatta a versenyt, a magyar e-kereskedelem fejlődését, a kezdeményezés jótékony hatását, valamint kiemelték, hogy a megmérettetés különlegesen hasznos fogyasztóvédelmi szempontból, hisz maga a fogyasztó részletes értékelésein alapult. Rácz István, az Ország Boltját szervező Árukereső.hu marketing igazgatója köszöntőjében a hihetetlenül gyorsan fejlődő, és egyre sikeresebb magyar e-kereskedelem ünnepének nevezte az estét. „Az Árukereső.hu, mint a piacvezető árösszehasonlító oldal hisz a magyar internetes kereskedelem további dinamikus növekedésében. Most azokat az áruházakat és felelős vezetőiket ünnepeljük, akiknek sikerült kivívni a legfontosabb szereplő, a vásárló bizalmát.”
Az eseményen házigazdája Ördög Nóri volt, fellépett Erdőhegyi Brigita, Felméri Péter, Hajdu Steve és Magyar Attila. A gálán részt vett Király Viktor, SP, Falusi Mariann, Keresztes Ildikó, Kóbor János, Debreczeni Zita, Horváth Éva, Orosz Barbara, Ungár Anikó és Rúzsa Magdi is.

FOTÓK: http://www.orszagboltja.hu/dijatado

A teljes közlemény PDF-ben