Ismét elindult Magyarország legnagyobb webáruház versenye

2012. July 17.

Az Ország Boltja címért már több mint 150 magyar webshop küzd

A hazai internetes kereskedelem versenyén a webáruházak minőségi és népszerűségi kategóriákban indulhatnak. Az Ország Boltja verseny kezdeményezője, az Árukereső.hu fontosnak tartja évről évre bemutatni a minőségi webáruházakat és a magyar online piactér töretlen fejlődését. Idén a verseny kezdetekor több mint 150 bolt indult el az Ország Boltja címért. 

A verseny célja, hogy az internetes közösség szavazatai és a valós fogyasztók vásárlás utáni értékelései segítségével megtalálja a legnépszerűbb, valamint a legjobb minőségű webshopokat. A verseny nyitott, a részvétel minden magyar internetes bolt számára ingyenes.

Az Ország Boltja versenyben résztvevő webshopokra 2012. július 16-tól október 8-ig lehet szavazni. A Minőségi kategóriában induló boltokra azok szavazhatnak, akik az adott időszakban valóban vásárolnak az adott webáruházban, majd kitöltenek egy kérdőívet, melyben értékelik a boltot, a rendelés menetét, a kiszállítást, stb. Az ő értékeléseik összesítése alapján kerülnek ki a kategória győztesei. Népszerűségi kategóriában bárki szavazhat a www.orszagboltja.hu oldalon a kedvenc webáruházára. Az internetes áruházak szintén a www.orszagboltja.hu oldalon tudnak regisztrálnia versenyre!

2011-ben a versenyen közel 500 webáruház indult el. Az Ország Boltja tavalyi díjátadó gáláján Dr. Szöllősi László a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes-államtitkára és Simon Gábor, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottságának elnöke méltatta a versenyt, a magyar e-kereskedelem fejlődését, a kezdeményezés jótékony hatását, valamint kiemelték, hogy a megmérettetés különlegesen hasznos fogyasztóvédelmi szempontból, hisz maga a fogyasztó részletes értékelésein alapult.