Már 300 magyar webáruház verseng az Ország Boltja címért

2012. August 8.

Három hete indult a II. Ország Boltja verseny, máris több mint 300 hazai webshop jelentkezett a megmérettetésre. Eddig a legtöbb bolt a Szépségápolás és Egészség, az Otthon, Kert és Barkács és a Számítástechnika kategóriákban indult, de akad játékbolt, ajándékbolt és autós termékeket forgalmazó bolt is a mezőnyben. A verseny fontosságát jól mutatja, hogy idén az első három hét során a kb. 1000 aktív magyar webáruház  közel harmada már regisztrált is. 

Az Ország Boltja versenyt július közepén indította el az Árukereső.hu piacvezető árösszehasonlító oldal azzal a céllal, hogy a webáruházak ingyenes megmérettetésben vehessenek részt, melyben a felhasználók, valamint a valós vásárlók díjazzák a boltokat és szolgáltatásaikat. A verseny során kiderül, hogy melyek a legnépszerűbb és legmegbízhatóbb boltok. A webáruházak üzemeltetői és a vásárlók közös érdeke, hogy egyre nagyobb fogyasztói bizalom alakuljon ki és hazánkban is még többen használják az Internetet  vásárlásra.

Idén összesen 16 kategóriában lehet indulni a díjakért. A hihetetlenül gyorsan fejlődő magyar e-kereskedelem történetének második éve meghatározó eseménye a verseny, hiszen igen ritka, hogy egy gazdasági terület szereplőinek ilyen nagy része nevez be egy nyílt erőpróbára. Az Ország Boltja versenyen még mindig lehet indulni, a felhasználók szavazatait pedig október 8-ig várják a szervezők a wwww.orszagboltja.hu oldalon!