Ingyen Szállítás Nap

2011. December 13.

Ingyen Szállítás Nap

Utánajárás, stressz és szállítási költség nélkül lehet megvenni a karácsonyi ajándékokat csütörtökön! December 15-én Ingyen Szállítási Nap Magyarországon.

2011. december 15-én az Ingyen Szállítás Nap akcióban résztvevő webáruházak vállalják, hogy az aznap leadott rendeléseket ingyen kiszállítják az ország területén úgy, hogy karácsonyig mindenki megkapja a csomagját. A tudatos vásárlók ilyenkor még könnyebben tudják összehasonlítani a boltok árait, hisz még a szállítási költségekkel sem kell kalkulálniuk.

Idén az interneten vásárolt karácsonyi ajándékok közül a mobiltelefon volt a legnépszerűbb, melyet az LCD és plazma TV-k, és a notebookok követtek a dobogón. Ezeket a termékkategóriákat a digitális fényképezők, a táblagépek és a játékkonzolok követték az Árukereső.hu piacvezető árösszehasonlító oldal december közepén készült elemzése szerint.

A szervezők adatai szerint tavaly az első Ingyen Szállítás Napján voltak olyan boltok, melyek forgalma megötszöröződött aznap. A nap egyre népszerűbb a fogyasztók körében többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is. Vannak, akik az egész karácsonyi vásárlásukat erre a napra időzítik, így akárhány boltból is rendelik meg az ajándékokat, megspórolják az szállítási költségeket. „Ilyenkor karácsony előtt egy átlagos napon közel 1 milliárd forintot is költhetnek a magyarok internetes áruházakban. Idén az Árukereső.hu azért csatlakozott az Ingyen Szállítás Naphoz, mert hiszünk benne, hogy ez a nap komoly spórolási lehetőséget biztosít a tudatos vásárlóknak, valamint a kereskedők számára is sarkalatos a kiugróan nagy napi forgalom.” mondta Rácz István, az Árukereső.hu marketing igazgatója.

Az online megvásárolt árucikkeket a kiszállítók nagyságrendekkel kevesebb károsanyag-kibocsátás mellett tudják eljuttatni a vásárlóhoz, mint amikor maga a vásárló megy el a termékért, dugóban ül, parkol, majd hazapöfög saját autójával. Az internetről rendelt áruk házhoz szállítása 24-szer kevesebb CO2 kibocsátással jár, mint amikor ezekért a termékekért a vásárlók a saját autóikkal mennek el. Ha kényelmesen otthonról rendelünk, akkor az üzemanyagköltséget is megspóroljuk, ami a dráguló benzinárak mellett nagy anyagi megtakarítás, ráadásul nem kell feleslegesen órákat töltenünk a dugóban, mire körbejárjuk az áruházakat, hogy összehasonlítsuk az árakat. Az Ingyen Szállítás Nap során rengeteg pénzt, időt és idegeskedést tudunk megspórolni, ráadásul kevésbé szennyezzük a környezetünket is!

A teljes közlemény PDF-ben